(Norsk tekst av Nath Men)

Som tradisjon i Kambodsja etter minnedag seremoni (Pchum Ben) har feiret, kommer det Kathina og Båtfestival seremoni som pleier å arrangere hvert år. Kambodsjansk folk er alltid gladen av disse veldig. 

Kambodsjansk folk i Norge kan ikke praktisere alle seremoniene som kambodsja, men de gjennomfører alltid minnedag seremoni i perioden mellom september og oktober. I tillegg gjennomfører de nyttårsseremoni i april, Vesakseremoni i mai og dharma praktisering (2 ganger i måneden). Mer enn 600 kambodsjanere er bosatt i Norge, og ca 80% av disse bor i sørlandet. 

I siste har Khmer Buddhist Forening (KBF) ordnet Pchum Ben ved Khmer Buddhist Center i Lillesand. Munkene skulle bli invitert fra Wat-Thai i Oslo og Kristiansand for å lede seremoni. Seremonien har gjennomført (15 days) fra den 22.september til 09.oktober 2021.

I perioden av Pchum Ben har styret i KBF besøkt noen medlemmer som er gamle og de var veldig aktive i kambodsjansk fellesskap i Norge. De skulle ha fått frukt og blomster som tradisjon gjøres​ av styret. 

###